A1M Pharma uppmärksammas i Kemivärlden Biotech Kemisk Tidskrift

Läs som PDF

I det senaste numret av Kemivärlden Biotech Kemisk Tidskrift (Nr 3 Maj 2016) uppmärksammas A1M Pharma med en artikel om läkemedelskandidaten RMC-035, som är bolagets kandidat för behandling mot havandeskapsförgiftning, preeklampsi.

Bakgrunden är att A1M Pharma i mars meddelade att bolaget färdigställt en ny läkemedelskandidat att utveckla till en behandling av havandeskapsförgiftning. Kandidaten, RMC-035, är en modifierad version av det kroppsegna proteinet A1M som bland annat har en bättre löslighet och stabilitet än ursprungsmolekylen och går att patentera genom så kallat substanspatent.

– Det är glädjande att vår forskning uppmärksammas i en tidskrift som Kemivärlden Biotech, som har en stor skara av branschintresserade läsare. Detta hjälper oss att öka företagets kännedom bland aktörer inom läkemedelsindustrin och öka förståelsen för vårt arbete, säger vd Tomas Eriksson.

Läs hela artikeln via följande länk:
http://ebook.mentorcommunications.se/KEM_03_2016/#/10/

Om Kemivärlden Biotech Kemisk Tidskrift
Kemivärlden Biotech med Kemisk Tidskrift är Skandinaviens största tidning på området kemi, kemiteknik och bioteknik. Tidningen är både en branschtidning och en facktidning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tomas Eriksson, VD
Telefon: 046-286 50 30
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om A1M Pharma
A1M Pharma utvecklar diagnostik och behandling av havandeskapsförgiftning, ett sjukdomstillstånd som drabbar omkring 10 miljoner gravida kvinnor i världen varje år. Omkring 76 000 mödrar och 500 000 spädbarn avlider varje år efter att ha drabbats av sjukdomen, och den ligger bakom 15 procent av alla för tidiga förlossningar. Det finns idag varken effektiv diagnostik eller någon botande behandling för den nedsättning av njurfunktion som är förknippad med havandeskapsförgiftning. Sjukvården är därför hänvisad till att avbryta graviditeten vilket leder till för tidigt födda barn och stora kostnader för vården. A1M Pharmas läkemedelskandidat, baserad på proteinet A1M (alfa-1-mikroglobulin) har i ett flertal prekliniska studier visat sig återställa den nedsatta njurfunktionen genom att reparera skadad vävnad och skydda mot oxidativ stress. Enlig nya rön skyddas även hjärtats celler på motsvarande sätt. Njurskador uppträder därutöver bland annat vid större akuta kirurgiska ingrepp och transplantationer och bolaget bedriver därför utveckling även för den närliggande indikationen akut njurskada. Akut njurskada som kan leda till permanenta njurskador drabbar mer än 12 miljoner människor varje år.
A1M Pharma AB | Scheelevägen 22 | 223 63 Lund
+46 46 286 50 30 | info@a1m.se