Sommaren har lidit mot sitt slut och vi A1M Pharma står laddade inför en intensiv höst och vinter. Efter att vi i maj tecknade avtal med en CRO-partner för genomförandet av kommande toxicitetsstudier, har vi under sommaren genomfört egna lyckade stabilitets- och kompatibilitetstester. Detta bådar gott inför kommande säkerhetsstudier och det är glädjande att vår kandidat visar god hanterbarhet i olika koncentrationer.

I våras tillträdde en ny medlem till A1M Pharmas vetenskapliga råd. Tillskottet är Jozsef Balla, professor i medicin vid University of Debrecen i Ungern, där han är chef för verksamheten för njurmedicin och hemodialys. Vi ser Jozsefs breda kunskap och erfarenhet som ett starkt tillskott inom vår indikation akut njurskada, och i det här nyhetsbrevet kan du läsa en intervju med honom.

Slutligen vill jag tipsa om vår medgrundare Bo Åkerströms sommarprat i RadioScience, om nyttan med proteinet A1M och starten av A1M Pharma. Jag vill också gratulera Ulrik Dolberg Andersson, vars avhandling med koppling till A1M, blev utsedd till årets bästa av Svensk förening för Obstetrik och Gynekologi.

Varma hälsningar,

Tomas Eriksson, vd
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
046 286 50 30

INNEHÅLLSFÖRTECKNING
A1M Pharmas ungerska njurspecialist om potentialen inom akut njurskada
Bo Åkerström i RadioScience sommarpodd
Avhandling med koppling till A1M Pharma utsedd till årets bästa av specialistförening

Hela nyhetsbrevet går att läsa genom att klicka på nedan länk: http://mailservice.lkc.se/x/?S7Y1NPlfZGv4P9fW0MDQEAAA70
A1M Pharma AB | Scheelevägen 22 | 223 63 Lund
+46 46 286 50 30 | info@a1m.se