Läs nyhetsbrevet här

I ett tidigare nyhetsbrev berättade jag att en viktig del av vår strategi är att inleda samarbeten med större läkemedelsbolag och samarbetspartners. Under hösten medverkar vi vid ett flertal internationella konferenser, och arbetet med att identifiera och närma oss potentiella samarbetspartners fortsätter.

En sak jag uppmärksammat när jag är ute och presenterar bolaget, är att valet av inriktning inom akut njurskada – njurskydd vid behandling av cancer – väcker stort intresse. Valet av inriktning visar på den breda behandlingspotentialen hos vår läkemedelskandidat och stärker vår position gentemot potentiella samarbetspartners. Det är mycket tillfredsställande att vi kan prata om de synergieffekter som uppstår då vi arbetar med utveckling inom både akut njurskada och vår huvudindikation havandeskapsförgiftning, både prekliniskt och inom kommande fas I-studier. Det vi kan ta till oss är att vi kan bli bättre på att lyfta fram njurarna som en viktig gemensam nämnare när det gäller ROSGards™ verkningsmekanism.

Under den senaste månaden har bolagets resurser utökats med tre viktiga rekryteringar. Vi har kontrakterat Elisabeth Augustsson som kommer att arbeta med Regulatory Affairs, samt Jan Hedander och Karin Sewerin för arbete inom CMC-regulatory. De tillför oss spetskompetens inom områden som är mycket viktiga i kontakten med regulatoriska myndigheter samt när det gäller att få studier och behandlingar godkända.

I detta nyhetsbrev uppdaterar vi även om två av våra grundare, Stefan Hansson och Bo Åkerström. Stefan Hansson berättar bland annat om när han var i Brasilien och föreläste på en forskningskonferens om preeklampsi. Vi uppmärksammar även att Bo Åkerström – som har flera strängar på sin lyra – firar 40-årsjubileum med sitt Lundabaserade band Torsson. Han har varit en engagerad musiker lika länge som han har forskat om proteinet A1M, och nu har bandet släppt en bok och en ny skiva som har blivit omskriven i bland annat Svenska Dagbladet.

Med vänlig hälsning,
Tomas Eriksson, vd
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
046-286 50 30

Innehållsförteckning
A1M Pharma rustar upp inför kommersialisering
Färdigställande av tillverkningsprocess och hemtagning av cellbanker – ett viktigt kliv mot storskalig produktion
Intervju med Stefan Hansson
A1M Pharma publicerar delårsrapport
A1M Pharmas grundare Bo Åkerström uppmärksammas i SvD för sin medverkan i bandet Torsson
A1M Pharma AB | Scheelevägen 22 | 223 63 Lund
+46 46 286 50 30 | info@a1m.se